Produkter för säng perdormire (10)

Beaujolais Byar

Beaujolais Byar

Traditionell beaujolaismetod: Semikarbonsyrning. Vinet får vila i rostfria tankar för att bevara all fräschör från frukten som är typisk för Beaujolais. SMAKNOTER Intensiv och djup rubinröd färg med glänsande reflektioner. Uttrycksfull, näsan erbjuder kryddiga, rostade och vaniljiga aromer samt fruktiga inslag av björnbär och surkörsbär. Munnens angrepp är fullt av harmoni, runt och läckert. Gommen avslöjar rostade och vaniljiga smaker, blandat med små svarta bär. MAT- OCH VINPARINGAR Servera vid cirka 15°C till en rostad kanin, en grillad entrecôte eller en blodpudding med stekta äpplen. Det passar också utmärkt till ostar som Délice de Bourgogne eller en Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Druva: Gamay Noir Vingård: granitjordar – kontinentalt klimat
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2017) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Näsan mycket ren, intensiv och komplex. Vinstockspäron, aprikos, mango. De vita blommorna är tydligt närvarande: akacia, fläder, hagtorn och kaprifol, understruket av vackra mineralnoter av tändsten. Munnen köttig, rik och komplex, dominerad av smaker av vita frukter. Bra friskhet och idealisk balans. Mat- och vinparning: vita kött, fisk, skaldjur, ostar. Vinifiering: 3 till 5 urval beroende på mognad. Klarningsprocess och jäsning i fat. Direkt jäsning i fat, lagring av det stora vinet i 18 månader i fat (1/3 nya fat) med bâtonnage av jästfällningen. Ögat: kristallklar, blekgul med gröna reflexer. Vinmakarens råd: servera vid 10-12°C. Alkoholhalt: 13,5%. Lagringstid: 25 år. Förpackning: Kartong med 6 flaskor om 75 cl. Domän: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Årgång: 2017. Odling: Hållbar. Märke: Kontrollerad ursprungsbeteckning.
Burgundiviner - Vit

Burgundiviner - Vit

Vingård: Helt i söder om Bourgogne, vid gränsen till Beaujolais, sträcker sig området för appellationen bortom byn. Byen Saint-Vérand har ett "d", men appellationen har inte det eftersom den skördas från sex byar. Den dateras till 1971 och är den näst sista appellationen som beviljades i Mâconnais-regionen. Vinodling: Jorden: en jura-kalksten som förlänger de kalkstenslager som finns i Côte-d'Or, idealisk för Chardonnay. Planteringstäthet: 8 500 plantor/hektar. Beskärning: Guyot. Skörd: Manuell. Avkastning: 55 till 65 hl/ha, vilket gör att druvorna kan avslöja nyanserna av vår terroir. Vinifiering: Mycket långsam pressning för att bevara frukten. Sista pressens juicer tas inte med. Lagring: I tank under 6 till 8 månader. Under hela processen fattas beslut huvudsakligen baserat på provsmakningar. Dessa data kompletteras naturligtvis av tekniska analyser. Som för alla viner från egendomen.
Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

Kristallklar färg. Aromer av citrusfrukter, vita frukter (päron) och stenfrukter (vinpersika), vita blommor (hagtorn). Blommig och fruktig, smaken är rund och saftig med en livlig eftersmak.
Burgund Côte Chalonnaise

Burgund Côte Chalonnaise

Pinot Noir är den enda druvsorten som odlas för detta vin. Vinrankorna ligger mellan Buxy och Saint Gengoux le National och är vanligtvis belägna på medelhöga sluttningar. Jorden är grund och luftig. Markerna är mycket steniga, vilket är idealiskt för Pinot Noir. Under sommarsäsongen behåller stenarna värmen och avger den tillbaka till vinrankan. Dessa stenar påskyndar därmed druvornas mognad. Druvorna kommer från ler-kalkhaltiga jordar med kalkdominans i Côte Chalonnaise. Lutningarna är milda och riktade öst till sydost. Uppfostran Vinifieringen börjar i rostfria tankar, för att sedan fortsätta i ekfat. Tiden i fat varierar beroende på årgångarna. Vinets karaktär Vacker röd färg, klar, med rubinreflexer, näsan öppnar sig mot de typiska röda frukterna av Pinot Noir (svarta vinbär, körsbär, röda vinbär) med rökiga, humusaktiga och ibland animaliska toner. Rikt och komplext, dess textur är fast med mjuka och eleganta tanniner. Vackert balans. Mat- och vinparningar
Vin De France Sansoufrir (Röd) - Claude Quenard Et Fils - Savoie

Vin De France Sansoufrir (Röd) - Claude Quenard Et Fils - Savoie

{"Dégustation":"Provning\nVin av en purpurfärgad nyans med mjuka men närvarande tanniner samt mycket vackra aromer av mörka frukter som blåbär och björnbär.\nVinifikation\nCirka en vecka av maceration. I tank, genomförd malolaktisk jäsning. Lagring på fin jäst under 12 månader i tank.\n\nVinmakarens råd: att serveras mellan 16 och 19°C\nAlkoholhalt: 11,5°\nLagringstid: mer än 5 år\nFörpackning: Kartong med 6 flaskor om 75 cl\nDomaine: Claude Quenard et Fils\nAppellation: Vin de France\nDruva: Mondeuse\nOdling: Biodynamik\nMärkning: Kontrollerad ursprungsbeteckning"}
Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS

Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS

Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS Domaine: Domaine de la Croix des Charmes Appellation: Morgon Årgång: 2019 Druvsort: Gamay Odling: Hög Miljövärde Etikett: Skyddad Ursprungsbeteckning
Côtes Du Marmandais Chai Des Terrasses (Röd) - Cave Du Marmandais - SÖDRA-VÄST

Côtes Du Marmandais Chai Des Terrasses (Röd) - Cave Du Marmandais - SÖDRA-VÄST

Vinet från vinodlaren Skapat i samarbete och solidaritet, kommer vinerna från Cave du Marmandais att följa med alla dina stunder av gemenskap som kännetecknar värderingarna i Sydvästra Frankrike. Förpackning: enhetspris sålt per kartong om 6 flaskor med fri frakt. Vinifiering: lagrat 6 månader i rostfria tankar Domaine: Cave du Marmandais Appellation: Côtes du Marmandais Årgång: 2018 Odling: Traditionell Märke: Kontrollerad ursprungsbeteckning
Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Pessac-Léognan Domaine De Chevalier (2018) - Domaine De Chevalier - BORDEAUX

Näsan avslöjar långsamt förtrollande dofter av citrongräs, limeblad, färsk grapefrukt, jamaicansk peppar och ingefära med en kärna av färsk citron och grapefrukt. Munnen är medelfyllig till fyllig, munnen levererar djärva lager av citrus och kryddor med en fantastisk spänning och en kritig eftersmak. Mat- och vinparning: vita kött, fisk, skaldjur, ostar. Vinframställning: Efter noggrant handplockade druvor, sker vinframställningen i ekfat med cirka 30% ny ek, innan lagring i samma behållare i mer än ett år. Öga: halmgul färg. Vinmakarens råd: servera vid 10-12°C. Alkoholhalt: 14,5%. Lagringstid: 17 år. Förpackning: Kartong med 6 flaskor om 75 cl. Domän: Domaine de Chevalier. Appellation: Pessac-Léognan. Årgång: 2018. Odling: Hållbar. Märke: Kontrollerad ursprungsbeteckning.
Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

Minervois Domaine Du Siestou - Domaine Du Siestou - LANGUEDOC

{"Nez":"Näsan\nsmå röda bär, mogna röda frukter\n","Accord metvin":"Mat- och vinparning röd kött, vilt, gastronomiska rätter\n","Appellation":"Beteckning: Minervois\n","Conditionnement":"Förpackning: Kartong med 6 flaskor om 75 cl\n","Label":"Märkning: Skyddad geografisk beteckning","Cépage":"Druvor: Carignan, Syrah\n","Bouche":"Munnen\naromer av små röda bär och mogna röda frukter, orientaliska kryddor, kraftfull men inte aggressiv\n","Taux d’alcoolémie":"Alkoholhalt: 14% vol\n","Temps de garde":"Lagringstid: 10 år\n","Œil":"Öga\npurpurfärgad, mörk och intensiv, lila nyanser\n","Le conseil de l’œnologue":"Vinmakarens råd servera mellan 17 och 19°C\n","Vinification":"Vinifiering Halv-koldioxid maceration. Efter jäsningen lagras vinet i rostfria tankar fram till buteljering.\n","Millésime":"Årgång: 2019\n","Domaine":"Domaine: Domaine du Siestou\n","Culture":"Odling: Ekologisk\n"}